HOME

азық түлік құрамындағы дәрумендер - в дәрумені бар жемістер

페이지 정보

작성자 Heriberto Boyet… 댓글 0건 조회 75회 작성일 24-06-01 16:41

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=азық+түлік+құрамындағы+дәрумендер+в+дәрумені+бар+жемістер
 
 
азық түлік құрамындағы дәрумендер - в дәрумені бар жемістер [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Азықтық дәрумендер! миндаль жаңғақтарын жеу керек. Олардың құрамындағы Д дәрумені ағзаға жақсы сіңуі үшін көкөніс қызыл бұрыш секілді құрамында бетакаротині бар азық жеуіңіз керек. Дәрумен — адам мен жануарлардың тіршілігіне, олардың ағзасындағы зат алмасудың бірқалыпты болуы үшін аз мөлшерде өте қажетті биологиялық активті органикалық қоспалар. Дәрумен туралы. Жемістер мен көкөністер құрамында дәрумендер көп. Барлық дәрумендер майда және суда еритіндер деп екі топқа бөлінеді. Майда еритіндерге А, d, Е, К дәрумендері жатады. Суда еритін дәрумендерге С, РР және В тобындағы. Олар тек күнделікті тұрмыста пайдаланылатын азық – түліктің құрамы ғана емес, В6 дәрумені бар тағамдар мен көкөніс, жеміс – жидектер: мал еті, сүт. А дәрумені (ретинол). сіз білмейтін тағы бір қызық, дәрумендердің (витамин) адам денсаулығына пайдасы. азық-түлік а дәрумені, дәрумендер,. А. Азық-түліктердегі дәрумендер Адам үшін дәрумендердің негізгі көзіне азық-түлік 9. А дәрумені (ретинол) ағзаның өсуіне, дамуына әсер етіп, түрлі. Дәрумендер жетіспеуші-лігінің түрлі себептері бар: 1. Адам ағзасына олардың жеткіліксіз мөлшерде түсуі; 2. Ағзадағы дәрумендердің түрлеріне қарамастан, асқоры- ту жүйесінің аурулары салда-рынан олардың қорытылып, сіңуінің бұзылып, нашарлауы. Қазір барлық дәрумендерді суда еритін дәрумен, майда еритін дәрумен және Азық-түлік өнімдерін күнге кептірген кезде де, олардың құрамындағы дәрумендер. Азық-түлік құрамындағы С дәруменің анықтау. Биология, 8 сынып, дидактикалық материал. шиесінің құрамында кездеседі. жидектің 1,6 мг С дәрумені бар. Дәрумендер. Ағзаға Е дәрумені тағам арқылы түскендіктен, қандай азық-түлік құрамында болатынын білген жөн. Сондай-ақ, токоферолы бар өнімді мөлшерден тыс қолданса гиповитаминоз бен жағымсыз әсерлерді сезінбес үшін қаншалықты. БҰЗЫЛУЫ. 3.АЗЫҚ-ТҮЛІК ҚҰРАМЫНДАҒЫ ПАЙДАЛЫ ДӘРУМЕНДЕР. 4.ҚОРЫТЫНДЫ. 3. 4. 5. 6. 7. А дәрумені сарғыш не қызыл түсті тағамдарда. С дәрумені бар тағамдар мен өсімдіктер: цитрусты жемістер, киви, итмұрын (1200 мг-ға дейін), қара қарақат (250 мг), қызылбұрыш (250 мг), бүрген, апельсин, лимон. Бұл дәрумен мал өнімдерінде өте аз. Д ДӘРУМЕНІ ЕКІҚАБАТ ӘЙЕЛДЕРГЕ ӨТЕ ПАЙДАЛЫ. ОЛ ЖҰМЫРТҚА, САРЫ МАЙ, ҚАЙМАҚ, СҮТ, САҢЫРАУҚҰЛАҚ, БАЛЫҚ МАЙЫ ҚҰРАМЫНА ЕНЕДІ. Д ДӘРУМЕНІ КАЛЬЦИЙ МЕН ФОСФОРДЫҢ АЛМАСУЫН РЕТТЕУГЕ ҚАЖЕТ. 9. 10. Олар тек күнделікті тұрмыста пайдаланылатын азық – түліктің құрамы ғана емес, В6 дәрумені бар тағамдар мен көкөніс, жеміс – жидектер: мал еті, сүт. Қолданылған әдебиеттер Пән: Ветеринария Жұмыс түрі: Реферат Тегін: Антиплагиат Көлемі: 9 бет Таңдаулыға: Жоспар І. Кіріспе ІІ. Негізгі бөлім Дәрумендер. Суда еритін дәрумендер Суда еритін дәрумендердің алмасу-бұзылу диогностикасы. ІІІ. Қорытынды бөлім ІV. Пайдаланылған әдебиеттер Кіріспе.

бір орында орындалатын жаттығулар, бір орында тұрып батпанмен орындалатын ждж қр қарулы күштері қашан құрылды, қарулы күштер қашан құрылды ак әжем текст, нағашы әже туралы өлең



прозвище абылай хана, отец абылай хана ата-ана белсенділігін арттыру, ата ана бала тәрбиесінің айнасы тренинг ифтар алматы цены, ифтар-меню алматы 2023 год
таблетка бай орша
семей - новосибирск автобус
журнал металлы евразии
новый аким павлодарской области
минералды судың қасиеті

.
==============================================================

~~~~~ стационарлық пациенттің медициналық картасын анықта ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.